Комунальне підприємство "Вараштепловодоканал" Вараської міської ради  на виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтування такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 05.06.2018р. №130, інформує споживачів про намір встановити тарифи на послуги постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води на плановий період з 01.10.2024 по 30.09.2025 роки.

 Планові тарифи на:

  • послугу постачання теплової енергії для всіх категорій споживачів – 303,42 грн/Гкал ПДВ;
  • послугу з постачання гарячої води для всіх категорій споживачів – 66,58 грн/м3 з ПДВ.

Основними причинами за якими необхідно здійснити перегляд діючих тарифів є:  збільшення вартості покупної Гкал,  зростання заробітної плати та єдиного соціального внеску, цін на матеріали, вартість інших послуг наданих стороніми  організаціями.

  1. Збільшення витрат на покупну теплову енергію (виробництво). Збільшення витрат пов’язане із підвищенням ціни на покупну теплову енергію. У діючому тарифі вартість 1 Гкал - 180,07 грн (з ПДВ), а планова ціна на покупну теплову енергію філії  «ВП    «Рівненська  АЕС»   АТ  «НАЕК   «Енергоатом»    становить   – 188,92 грн/Гкал (з ПДВ ).
  2. Збільшення витрат на оплату праці та на сплату єдиного соціального внеску:  зросли - на 13,94%, пояснюється зміною рівня прожиткового мінімуму для працездатних осіб та мінімальної заробітної плати, а також за рахунок дотримання всіх норм та гарантій, передбачених Галузевою угодою між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення 2023-2027 роки».
  3. Амортизація основних засобів і нематеріальних активів розрахована відповідно до вимог Податкового кодексу України та вартості основних засобів станом на 01.01.2024 року.
  4. Витрати на матеріали та проведення ремонтів розрахунок вартості матеріальних ресурсів на обслуговування та поточний ремонт обладнання та теплових мереж виконано, згідно кошторисних норм України «Настанова з визначення вартості будівництва». Обсяг робіт визначено відповідно до дефектних актів, затверджених графіків планово-запобіжних ремонтів та кошторисів на плановий рік. Плануються виконати ремонтні роботи господарським способом, у  витратах врахована виключно вартість матеріалів, що необхідні для проведення ремонтних робіт. Витрати зросли за рахунок збільшення цін на придбання матеріальних ресурсів.
  5. Зростання вартості паливо-мастильних матеріалів пов’язаних з транспортуванням і постачанням теплової енергії, збільшення собівартості однієї машино-зміни автотранспорту та зростання витрат у собівартості послуг зросла на 14,18%.
  6. Збільшились витрати на послугу гарячої води за рахунок  зростання ціни за 1 Гкал.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються протягом 7 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифу в письмовій формі або на електронну адресу підприємства Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..ua

Тариф для КП «Вараштепловодоканал» ВМР на послугу  постачання теплової енергії та послугу з постачання гарячої води з 01.10.2024 року

Структура розрахунку тарифу на теплову енергію КП «Вараштепловодоканал» ВМР

Структура тарифу на послуги з постачання гарячої води для всіх категорій споживачів КП «Вараштепловодоканал» ВМР

Структура тарифу на теплову енергію