У Вараській громаді буде реалізовано програму багатоцільової грошової допомоги для вразливих категорій ВПО, що перемістилися з областей, які постраждали від активних бойових дій.

Для подальшої участі в програмі, прохання пройти опитувальник з метою виявлення категорій вразливості, за посиланням.

photo 2024 08 13 08 14 14


Подача заяви на отримання пільг ветеранами війни на житлово-комунальні послуги онлайн

Департамент соціального захисту та гідності інформує, що для тих, хто хоче зекономити час і оформити пільги на ЖКП онлайн, — така можливість створена.

За експериментальним проєктом нині заяву на оформлення пільг на ЖКП можна подати через портал ПФУ. Особливо актуальним це питання є для ветеранів, які можуть мати бойові поранення, перебувати в іншому місті на реабілітації, або знаходитися безпосередньо на полі бою, і не мати можливості відвідати фізично Пенсійний фонд.

За таких обставин спрощену заяву на отримання пільги можуть подати члени родини ветерана. Зазначимо, що це стосується учасників бойових дій, осіб, що отримали інвалідність унаслідок війни, та учасників війни. Не важливо, чи людина звільнилась зі служби, чи продовжує її, вона все одно має право на отримання пільг.

Для подання спрощеної заяви треба зайти на вебпортал ПФУ за посиланням та оформити заяву онлайн.

Які кроки необхідно виконати та детальна інструкція за посиланням.

Нагадуємо, що оформити заяву на пільгу для сплати ЖКП можна й іншими способами:

  • безпосередньо у сервісному центрі Пенсійного фонду України;
  • звернутися також до уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або ж обласної та Київської держадміністрації (військової адміністрації);
  • звернутися до посадової особи центру надання адміністративних послуг; 
  • надіслати поштою.