Сьогодні у Вараській громаді стартував благодійний турнір з футболу серед дітей пам'яті Героїв-Захисників Володимира Лойка та Володимира Гніденка.

На заході були присутні рідні загиблих героїв — дружина Володимира Лойка Лариса Іванівна та мати Володимира Гніденка Наталія Миколаївна, міський голова м. Вараш Олександр Мензул, заступник міського голови Дмитро Стецюк, начальник Вараського РТЦК та СП Андрій Скляров, представники ВК ВМР та Вараської МВА. Відкриття турніру розпочалось з хвилини мовчання та покладання квітів до дошки "Герої нескореної України".

У турнірі взяли участь шість учнівських команд:

  • команда Вараського ліцею №4;
  • збірна команда ДЮСШ;
  • команда Сопачівського ліцею;
  • команда Мульчицького ліцею;
  • команда Вараського ліцею №5;
  • команда Вараського ліцею №6.

У промові Лариса Лойко та Наталія Гніденко поділились спогадами про своїх рідних, які віддали життя захищаючи Батьківщину, зокрема моментами, які пов'язували їх з Вараським ліцеєм №4, де вони працювали вчителями фізичної культури. Рідні Героїв активно доклали зусилля до організації турніру та підготували для учасників змагань кубки, призи та смаколики.

гзс 4154

"Пам'ятати людей можна різним способом, але найкраще у пам'яті закарбовуються події, які присвячені нашим Героям. Проведення такого заходу це те, що об'єднає учасників у змаганні на майданчику, об'єднає колег та рідних Героїв, які пам'ятають їх, та нас усіх разом навколо наших Захисників", — зазначив міський голова м. Вараш Олександр Мензул.

Також міський голова вручив рідним наших Захисників подяки за активну громадську діяльність, підтримку та сприяння у розвитку фізичної культури та спорту серед дітей та учнівської молоді Вараської міської територіальної громади, збереження та формування родинних цінностей.

гзс 4164