У середу, 2 жовтня, відбулось засідання виконавчого комітету Вараської міської ради. На порядку денному 44 питання та 1 додаткове.

Насамперед, члени виконавчого комітету заслухали перспективний план роботи виконавчого комітету Вараської міської ради на ІV квартал 2024 року. Розглянули звіти щодо виконання фінансового плану КНП ВМР "ВБЛ", "МЕМ" та "БТІ" за І півріччя 2024 року.

Затим одноголосно прийняли рішення щодо початку опалювального сезону у м.Вараш з 3 жовтня 2024 року. Першочергово теплоносій постачатиметься до дитячих, учбових та лікувальних закладів.

вк2

міський голова м.Вараш Олександр Мензул

На засіданні затвердили 3 Акти про визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам.               

Більша частина проєктів рішень стосувалася покращення житлових умов мешканців громади, а також затвердження списку черговості обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Виконавчий комітет включив на облік квартиру до числа службових та погодив надання службового житла.   

вк5

Серед питань на порядку денному були: про державну реєстрацію права комунальної власності на об’єкти нерухомого майна (освітні заклади у с.Сопачів, с.Щоків і с. Діброва; будинок культури у с.Собіщиці). Оскільки, реєстрація об’єктів в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно стороною, що їх передала, здійснена не була виконавчими органами Вараської міської ради попередньо було вжито заходів щодо проведення технічної інвентаризації та ідентифікації об’єктів нерухомого майна за їх назвою з послідуючим внесенням даних до ЄДЕСБ (Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва); погодження наміру передачі в оренду нерухомого майна комунальної власності та оголошення аукціону – внесення до переліку Першого типу об'єкт нерухомого майна нежитлове приміщення нежитлової будівлі (у Вараському ліцеї №6).

вк1

Окрім того, виконавчий комітет надав дозвіл ТзОВ "Кузнецовський хлібозавод" на розміщення зовнішньої реклами.

Останнє питання стосувалося змін до Положення про функціонування Алеї Героїв. Мова йде про затвердження ескізу надгробка з додаванням військового звання загиблого (померлого) Героя за проханням близьких загиблих військовослужбовців.