14 вересня у Вараській громаді відбулися урочистості з нагоди Дня міста Вараш.

Насамперед, подія розпочалася із хвилини мовчання за загиблими Захисниками, котрі віддано захищали незалежність України.

На захід завітали міський голова м.Вараш Олександр Мензул, депутат Рівненської облради Ігор Ясенюк, заступник генерального директора ВП РАЕС з персоналу Олег Килюх, духовенство громади, представники нацгвардії та мешканці Вараської громади.

хї 0844

Благочинний Вараського району, настоятель Свято-Покровського храму отець Віталій привітав присутніх зі святом та зачитав молитву.

Затим очільник громади Олександр Мензул разом із депутатом Рівненської облради Ігорем Ясенюком нагородили людей, котрі працюють на благо нашого міста та громади. Зокрема грамотою виконавчого комітету та грошовою винагородою відзначено: дизайнера-виконавця графічних робіт студії дизайну та реклами "Простір", колектив народного аматорського хору "Передзвін", працівників комунальних підприємств: "ВТВК", "УК"ЖКС", "Благоустрій", "ВБЛ", освітян Вараської громади та військовослужбовців Національної гвардії України.

хї 1121

Олександр Мензул нагороджує одну із працівниць комунального підприємства Вараської громади

"Сьогодні ми відзначаємо день міста. Свято, яке відбулося завдяки нашим Героям. Тисячі військовослужбовців саме з нашої громади боронять наразі нашу країну від окупанта. Ще хочу сказати про те, що в енергетичній безпеці України ключову роль відіграє Вараш, навіть для Європи. Наше місто є мостиком між нами та партнерами інших країн для розвитку та забезпечення ядерних технологій. Вараш – це не заурядне місто, це найкрутіше місто в Україні! – виступив із промовою Олександр Мензул.

Окрім того, головним хедлайнером події був ветеран війни, переможець 13-го сезону талант-шоу "Голос країни" Ptashkin. Першу зі своїх пісень він виконав разом із рідними зниклих безвісти та полонених Захисників, які мали на меті нагадати громаді реалії війни, біль втрати та страх від постійної невідомості.

хї 1437

Ptashkin на сцені разом із рідними зниклих безвісти та полонених Захисників

Також урочистості супроводжувалися виконанням місцевих танцювальних ансамблів, музичних колективів, вокалом та грою на музичних інструментах.

Під час заходу відбувався благодійний збір на ЗСУ.