На площі біля Вараської міської ради, під час загальнонаціональної хвилини мовчання, відбувся патріотичний захід за участі одинадцятикласників – спільна молитва за наших Захисників.

Насамперед, до події долучилося керівництво громади, структурні підрозділи виконавчого комітету ВМР, Вараська МВА, духовенство, освітяни громади та старшокласники.

13дл

Благочинний Вараського району, настоятель Свято-Покровського храму отець Віталій зачитав молитву за нашу Україну, дав благословення нашим одинадцятикласникам. 

З вітальною промовою виступили заступник міського голови Дмитро Стецюк та начальник Управління освіти Олена Корень. 

"Дорогі старшокласники, пам'ятайте, що кожен з вас – це та цеглина, з якої будується наша країна. Знання сьогодні, це така ж сама зброя, яка допомагає стверджувати незалежність та сувернітет нашої неньки України. Кожного разу, коли ми збираємося на цій площі, пам'ятаймо про наших хлопців, які сьогодні янголоми споглядають за нами, за нашими діяннями. Дорогі старшокласники, ви – обличчя нашої держави! У найближчому майбутньому, ви творитимите сучасність. Нехай Бог усіх вас благословляє, мудрості вам і нових знань, нових звершень", – промовив Дмитро Стецюк.

15дл

заступник міського голови Дмитро Стецюк

"Дорогі наші дорослі діти, любі колеги, представники влади, духовенства, сьогодні ми б мали святкувати в стінах наших закладів освіти, співати, радіти зустрічі один з одним. Проте, сьогоднішнє наше свято сповнене гіркоти, смутку, адже ми маємо день жалоби. Тому, мені б хотілося, щоб ми усі розуміли, що хвилина мовчання і пам'ять – це не про смерть. Це про життя. Не забуваймо, ми з вами живі доти, доки жива наша пам'ять. Ми з вами маємо пам'ятати, якою ціною дається незалежність, воля, усьому народу і країні", – зауважила Олена Корень.

Затим одинадцятикласники вшанували загиблих Захисників, поклавши квіти біля інсталяцій загиблих Героїв на площі біля Вараської міської ради.

16дл

Також учениця 11-го класу, ройова рою "Браття" Вараського ліцею №3 Надія Зав'ялець зачитала молитву за українського воїна спільно із присутніми.

Наприкінці заходу військовий капелан отець Володимир заспівав молитву за Україну.